Kirkens Korshærs i Gørding

- historie i korte træk -

 

For mange år siden, måske i 1970’erne, var Stinne Nielsen den eneste, som arbejdede for Kirkens Korshær her i Gørding. Hun var min genbo i nr. 37 i Nørregade, og jeg husker hende cyklende rundt med lodsedler og indsamlingslister.

 

Hvordan jeg kom med i arbejdet husker jeg ikke bestemt, men en dag hvor jeg solgte lodsedler, kom jeg ind et sted, hvor Johanne Laursen var på besøg. ”Det vil a støt´” sagde hun og fortsatte: ”Min bror arbejder i Kirkens Korshær i København.” (måske ”Fedtekælderen”). - Det første refererede møde fandt sted d. 6.10.1982.

 

På kort tid fik vi samlet en lille kreds, som lavede håndarbejde til en basar. Der var Stinne Nielsen, Johanne Laursen, Thilde Friedrichsen, Hansine Brammer (Poul Steffens mor), Edith Steffens, Metha Dybdahl og mig.

 

Det var utallige par sokker Hansine strikkede til foretagendet. Vi holdt basar i Jernved præstegård, hvor der kom - ikke så mange. Der blev dog overskud, og vi kunne sende et beløb til hovedkontoret. Thomas Kjær Hansen, præst i Jernved, var storkredsformand, og vi nød stor gæstfrihed hos Margit og Thomas.

 

Hvert år tog vi på en lille udflugt – vi kunne vist være i en personbil.

Senere kom flere til: Kirsten Henriksen, Julie Tobiasen, Eva Mortensen, Elly Justesen, Vita Kjærgård, Viola Majholm.

 

En dag kom sekretæren for KK, Rena Batz Dahlerup, og foreslog, at vi åbnede en butik, måske i Bramming. Personligt var jeg meget imod, da jeg ikke mente, vi kunne klare det.

 

En senere sekretær var mere vedholdende, og vi gik med til at åbne butikken i Søndergade 16. Vi var vist stolte, at det kunne lykkes, og vi fik hurtigt flere hjælpende hænder.

 

Nogle år gik, og pludselig åbnede sig en mulighed for en butik med møbler m.m. i Nørregade 46.  Det var en stor mundfuld, og vi var meget betænkelige.

Med stor støtte fra KK, sekretær og genbrugskonsulent kunne vi åbne i 2004.

 

I de forløbne år har vi haft følgende formænd i butikken:

 

Rikke Ågård Nielsen

Birthe Ehmsen

Lena Hansen

 

Red. 2011. Benny Majholm. Navne tilføjet 2014.

 

 

Til Historie